Dve i po milijarde za gradnju hale za “Lear”

Fabrika LearGrad je za nasipanje zemljišta već dao 600 miliona dinara. Iznos od dve i po milijarde dinara obuhvata radove koje će izvoditi konzorcijum preduzeća koji je dobio posao na tenderu Zavoda za izgradnju grada.

Kako se navodi u ugovoru, konzorcijum predvodi preduzeće “SMB-Gradnja” iz Subotice, a čine ga još “Put invest” iz Sremske Kamenice i “Energotehnika-Južna Bačka” iz Novog Sada. Ova preduzeća kao podizvođače imaju “Put invest” iz Bačkog Petrovca, Geodetski biro “Terra plus” iz Stare Pazove, “Art group energy” iz Veternika, “Elektromontažu” iz Novog Sada, “Neolink” iz Veternika i “Održavanje i usluge” iz Novog Sada.

Ovaj konzorcijum bio je jedini ponuđač na tenderu. Hala od 28.000 kvadrata mora da bude gotova do 1. novembra ili će uslediti penali, pa i raskid ugovora sa američkom kompanijom.

Inače, u ovoj fabrici će biti zaposleno između 1.600 i 2.000 ljudi, a “Lear” je nedavno u halama Luke Novi Sad počeo obuku prvih radnika.

Pored toga što će Novi Sad dati preko četiri milijarde dinara za gradnju i opremanje radne zone Sever IV za “Lear”, ova komapanija je od Republike dobila i 9,6 miliona evra za zapošljavanje radnika.

Preuzeto sa sajta www.021.rs.