SISTEM ZA VIDEO NADZOR

Sistem za video nadzor postaje neizostavan segment tehničkog obezbeđenja i nadzora svih dešavanja u i oko Vašeg proizvodnog pogona, poslovnog prostora ili stambenog objekta.Ovaj sistem omogućava snimanje i praćenje svih dogadjaja koji bi mogli biti relevantni za Vas ili Vašu bezbednost.Koristi se za praćenje dešavanja tokom proizvodnog procesa,rada mašina, unutar i van poslovnih objekata, prodavnica, muzeja,bolnica, stambenih objekata…

Video nadzor je već godinama popularna stavka tehničkog obezbedjenja, a zahvaljujući novim dostignućima u tehnologiji, video nadzor je efikasniji no ikad..

Sistem video nadzora ima dvostruko dejstvo:

  • preventivno, deluje psihološki na moguće počinioce krađe ili prekršaja discipline i značajno smanjuje procenat pokušaja.

  • aktivno, nakon izvršene krađe ili prekršaja kao dokaz postoji video zapis na osnovu kojeg se može identifikovati izvršilac.

Oba dejstva su neophodna jer osnovni cilj je sprečavanje krađe, a ako ipak do krađe i dođe, da se omogući lakša identifikacija počinitelja, a samim tim i lakše privođenje počinitelja od strane policije.

Najosnovnija podela video nadzora je na analogni i digitalni (IP) video nadzor. S razvojem digitalnih kamera i padom cena koja karakterizira sve digitalne proizvode IP video nadzor polako preuzima primat nad klasičnim analognim CCTV nadzorom.

CCTV – ili televizija zatvorenog kola omogućava sa jednog mesta daljinsko nadgledanje i snimanje unutrašnjih i spoljnih prostora u svim vremenskim uslovima. Koriste se kao samostalni sistemi ili u sprezi sa alarmnim sistemima. Ovo se postiže instalacijom pogodnih kamera i opreme za nadgledanje i snimanje. Prenos video signala do mesta nadgledanja i snimanja (monitoring stanica) može biti realizovano žičnim putem (koaksijalnim, optičkim, signalnim kablovima) ili bežičnim putem pomoću radio veze. Oprema za snimanje u monitoring stanici može biti tako podešena da snima 24h non-stop ili pod određenim uslovima (detekcija pokreta, aktiviranje senzora, otvaranje rampe, itd) čime se štede resursi i omogućava lakše pregledanje snimljenog materijala. Poslednjih godina iz upotrebe se sve više izbacuju analogni sistemi snimanja tako da u našoj ponudi imamo samo digitalne sisteme. Oni su fleksibilni i pored snimanja slike integrisane su i druge funkcije, kao na primer mogućnost da bez ikakve investicije kroz vašu lokalnu računarsku mrežu pratite sve kamere, pomerate ih ili pregledate snimljeni materijal, odštampate ga, pošaljete e-mailom itd, naravno uz odgovarajuću autorizaciju (korisnik mora biti identifikovan). U zavisnosti od nadgledanog prostora i zahteva klijenta odabira se oprema iz veoma širokog spektra, od kućišta i objektiva (širokougaoni, zoom, …), kamera, pan-tiltova, DVR-ova, itd.

CCTV sistemi su izuzetno pogodni za nadgledanje magacina, fabričkih krugova, proizvodnih pogona, kancelarija, šalter sala, izložbenih prostorija, itd.

Kako je tehnologija napredovala, od januara 2006. godine u našoj ponudi imamo i sisteme za video nadzor objekata putem mobilnog telefona. Omogućeno vam je da u bilo koje vreme i sa bilo kojeg mesta jednostavnim postupkom nadgledate vaše stambene ili poslovne prostorije sa vašeg mobilnog telefona koristeći resurse GPRS-a vašeg mobilnog operatera.